Lord of the drams
Image default
Marketing

Wat komt er kijken bij het beheren van Social media?

Social media beheer gaat over het kennen van je platform, interactie met gebruikers en het creëren van content.

Social media beheer omvat het creëren van content voor de sociale aanwezigheid van een merk en de interactie met gebruikers.

Hier zijn enkele van de belangrijkste activiteiten die betrokken zijn bij het beheer van sociale media:

 • Het plaatsen van content op uw merkprofiel(en). Bijvoorbeeld, het plaatsen van foto’s van nieuwe producten, het retweeten van berichten van influencers, of het delen van blog posts.

 • Interactie met gebruikers. Bijvoorbeeld reageren op commentaar op uw pagina, tweets liken van influencers of klanten, of reageren op posts van andere merken.

 • Het monitoren van updates van gebruikers en andere merken die relevant kunnen zijn voor uw bedrijf en haar sociale profielen. Bijvoorbeeld weten wanneer een gebruiker vragen stelt over een product of kijken of er nieuwsartikelen zijn die uw sociale strategie kunnen helpen onderbouwen.

Het platform kennen

Om social media beheer goed uit te voeren, zult u een aanzienlijke hoeveelheid tijd moeten investeren – hoe meer u erin steekt, hoe beter het voor u zal zijn. Social media is niet een of andere magische pil die onmiddellijk resultaten oplevert. U kunt niet zomaar een account aanmaken op Facebook en Twitter, een paar keer hetzelfde bericht posten en dan wachten tot mensen naar uw bedrijf komen. U moet moeite doen om inhoud te creëren die uw gebruikers zal boeien en interesse zal wekken. Maar als u bereid bent om dat harde werk te doen, is het mogelijk om uitzonderlijke resultaten te bereiken.

U moet ook begrijpen hoe social media verschilt van andere vormen van marketing:

 • Ken het doelpubliek. Net als bij andere vormen van marketingcampagnes, is het belangrijk voor elke social media-campagne om eerst de doelgroep te identificeren voordat u begint met een outreach-programma.

 • Ken de kenmerken van het platform. De regels zijn anders voor Twitter dan voor Instagram of LinkedIn; door te begrijpen welke platforms uw klanten gebruiken en wat deze platforms van elkaar onderscheidt – bijvoorbeeld welk soort inhoud op elk platform wordt gedeeld – kunt u uw strategie hierop afstemmen.

Actief communiceren met klanten

Het volgende element van socialemediabeheer is de communicatie met uw klanten, zowel proactief als reactief. Dit kan worden opgesplitst in twee belangrijke stappen:

 • Het onderhouden van relaties met klanten.

Uw social media-profielen zijn een geweldige manier om een band te smeden tussen u en uw publiek. Deze mensen willen immers meer weten over uw bedrijf! Door deel te nemen aan heen-en-weer gesprekken (of het nu via directe berichten of antwoorden is), geeft u de klant het gevoel dat hij gehoord en gewaardeerd wordt. Klanten die zich door uw merk erkend voelen, zullen eerder loyale volgers worden – of zelfs ambassadeurs – die uw merk aanbevelen bij hun vrienden en familie.

 • Snel reageren wanneer vragen worden gesteld of feedback wordt gegeven

Stel dat iemand u op Twitter een vraag stelt over hoe ze iets op uw website kunnen kopen; als u er te lang over doet om te antwoorden, gaan ze ergens anders heen. Het is belangrijk dat u uw berichten actief controleert, zodat u snel kunt antwoorden wanneer dat nodig is – maar snel zijn is niet genoeg als wat u zegt niet logisch is of niet de juiste informatie geeft! Zorg ervoor dat degene die de vragen beantwoordt ook echt begrijpt wat er achter de schermen van uw bedrijf gebeurt; anders wordt het probleem alleen maar groter.

Oproep tot actie

Een oproep tot actie is een zin die u opneemt in uw bericht op sociale media, op uw landingspagina of aan het einde van een video. Het vertelt mensen wat ze vervolgens moeten doen. Bijvoorbeeld:

 • Klik hier voor meer informatie

 • Meld u vandaag aan!

 • Download nu!

 • Bezoek onze website!

Visuals en ontwerp

U wilt er zeker van zijn dat alle content die u uitbrengt samenhangend is en door de kijker met uw merk kan worden geassocieerd. Dit geeft uw bedrijf niet alleen een gevoel van professionaliteit en samenhang, maar het maakt het ook gemakkelijker voor u om uw social media-accounts te beheren wanneer u dit kunt doen.

Zorg er vervolgens altijd voor dat er afbeeldingen van hoge kwaliteit worden gebruikt. Dit betekent geen korrelige foto’s genomen van een iPhone of iets dat eruit ziet als een screenshot van een screenshot. Probeer een DSLR-camera te gebruiken als je die hebt en zorg voor een goede belichting, zodat je de foto gemakkelijk kunt maken.

Daarnaast wordt het gebruik van video op sociale media steeds populairder. Als je geen toegang hebt tot een camera of videograaf, probeer dan geanimeerde video’s te gebruiken die kunnen helpen concepten uit te leggen zonder dat iemand op het scherm de hele tijd rechtstreeks tegen mensen spreekt (wat hen ervan kan weerhouden de video in zijn geheel te bekijken).

https://allinone-media.nl