Lord of the drams
Image default
Architecture

Een lichtgewicht oplossing

Lichtgewicht kinderwagens zijn zeer licht en gemakkelijk op te vouwen. Ze hebben over het algemeen de meest eenvoudige functies en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in een bagagebak, kofferbak of kast. Hoewel deze lichtgewicht modellen onverslaanbaar zijn voor snelle uitstapjes naar de winkel, vinden veel ouders dat ze niet zo comfortabel zijn voor kinderen op langere afstanden als hun middelgrote of grote tegenhangers. Toch vinden veel ouders dat een lichtgewicht kinderwagen handig is om te hebben als een buggy, kinderwagen of reissysteem te onhandelbaar is (tijdens het reizen, bijvoorbeeld).

De paraplubuggy

Ultralichte modellen, ook wel paraplu genoemd vanwege hun gehaakte handgrepen, zijn het meest geschikt als tweede wandelwagen. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht, betaalbare kinderwagen die je gemakkelijk mee op reis kunt nemen (of in de kofferbak van je auto kunt leggen), dan is dit de perfecte keuze. Houd er wel rekening mee dat paraplu buggy niet worden aanbevolen voor gebruik met pasgeborenen of baby’s die een volledig liggende zitting en hoofd- en neksteun nodig hebben. De meeste paraplumodellen hebben een aluminium frame en wegen niet meer dan 5 pond; ze zijn voorzien van een veiligheidsvoorziening die voorkomt dat ze per ongeluk dichtklappen. paraplu buggys zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de aangeboden functies, en gaan tot ver in de peuterleeftijd mee (3 tot 4 jaar).

Kenmerken kunnen zijn: Aluminium frames, half liggende zitting (sommige volledig liggend), baldakijn, in één stap opvouwbaar, vergrendelbare zwenkwielen, en super lichtgewicht.

Zijn paraplu-wandelwagens veilig voor baby’s?

Baby’s zijn bundels van vreugde die nieuw zijn in de wereld. Zuigelingen moeten altijd geliefd en beschermd zijn. Dit betekent ook dat je een kinderwagen moet kiezen die past bij jouw behoeften als ouder. Als ouder van een zuigeling kunt u nog steeds genieten van de voordelen van een paraplu buggy. Je moet echter wel kritisch de belangrijkste kenmerken van de paraplu kinderwagen evalueren voordat je de beslissing neemt om het te kopen.

Als je kiest voor een Easywalker Jackey wandelwagen voor jouw baby, zorg er dan voor dat er een optimale vulling en demping rond het zitje is. Aangezien de ondersteunende nek- en rugspieren van baby’s nog moeten worden ontwikkeld, is extra vulling nodig. De vulling biedt niet alleen steun aan de nek en rug van de baby, maar zorgt er ook voor dat de baby comfortabel in de wandelwagen zit. De typische paraplu buggys met een extreem dunne stof zijn niet aan te bevelen voor baby’s vanwege het gebrek aan steun dat wordt geboden. Zodra de baby zelfstandig rechtop kan zitten, meestal tussen de 4 en 7 maanden, is het veiliger om een kinderwagen met minder bekleding te gebruiken.

 

Welke leeftijd is veilig om een paraplu buggy te gebruiken?

Er zijn verschillende ontwerpen van paraplu buggys. Terwijl sommige geschikt zijn voor iets jongere baby’s, zijn andere beter geschikt voor peuters en grotere baby’s. De leeftijd waarop het veilig is om een paraplu buggy met jouw kind te gebruiken, hangt af van het ontwerp van de wandelwagen door de fabrikant. Sommige Kinderkraft buggy’s hebben een recline functie waarmee de rugleuning kan worden gekanteld, zodat het kind horizontaal kan liggen. Deze wandelwagens zijn zeer geschikt voor jongere baby’s van slechts een paar maanden oud.