Lord of the drams
Image default
Recreation / Food

Eat Palazzo en feiten over de wok

De wok stelt u in staat om de mooiste en lekkerste gerechten op tafel te zetten. Daarnaast i het wokken ook nog een super gemakkelijk. U moet natuurlijk wel weten hoe u zo een lekker gerecht in de wok klaar maakt. Is dit niet helemaal voor u weggelegd? Dan kunt u altijd nog terecht bij Eat Palazzo. U kunt bij Eat Palazzo genieten van nog veel meer gerechten uit de wereldkeuken. In dit artikel vertellen wij u wat meer feiten over de wok.

De oorsprong van de wok

Wok betekent letterlijk vertaald wok. De wok wordt gebruikt om te roerbakken maar u kunt ook prima stomen, frituren of bakken. De pan heeft door de kan vorm in staat goed warmte op te vangen. De wok is eeuwen geleden uitgevonden in de Chinese regio Kanton. Door een gebrek aan brandstof werd namelijk een centrale plek gemaakt waar werd gestookt. De wok werd dicht bij het vuur gehangen om nog meer brandstof besparen.

Soorten wokken

De Chinese wok is de meest bekende vorm van de wokken. De traditionele wok heeft een houten steel en bestaat voor de rest uit koolstofstaal. U herkent de Chinese wok door de halfronde vorm. De houten steel zorgt ervoor dat u de handen niet verbrand. De Indonesische wok noemt men wadjan. Deze wok in platgeslagen en heeft in plaats van de houten steel handvaten een de zijkanten.

Het wokken zelf

Voorbereiding is belangrijk bij het wokken. Voor het efficiënt roerbakken heeft u twee handen nodig. De ingrediënten zijn snel klaar en u heeft dus geen tijd te verliezen. Tijdens het roerbakken gebruikt ui een pollepel om de ingrediënten rond te scheppen. Door gebruik te maken van een houten pollepel voorkomt u dat er krassen op de wok komen. Binnen een paar minuten heeft u een gerecht klaar.