Lord of the drams
Image default
Art

DIY creatieve dingen maken van tafelzeil

Zit je je thuis te vervelen op een zondag middag? Niet doen! Want wij hebben iets leuks gevonden waarmee je hele leuke dingen kunt maken. Je kunt ermee decoreren, maar je kunt er ook dingen van maken. We hebben het over tafelzeil!

Wat kun je van zeil maken?

We gaan eerst eens even opnoemen wat je allemaal van zeil kunt maken:

  • etui
  • sleutelhanger
  • lunchtasje
  • tas
  • fietstas

En wat kun je er nog meer mee?

  • vogelhuisjes mee decoreren
  • eigen schilderijtjes mee maken

Je eigen etui maken met behulp van tafelzeil

Een etui maken is vrij eenvoudig. Toch heb je er wel een naaimachine voor nodig. Wil je trouwens spulletjes maken van tafelzeil dan raden wij je aan om hier een speciale lockmachine voor aan te schaffen. Hiermee jaag je zo je garen door het zeil heen. Voor het maken van een etui knip je twee stroken tafelzeil in dezelfde afmetingen. Deze naai je aan de zijkant en onderkant aan elkaar. Een rits kun je bij een stoffenkraam wellicht kopen. De rits naai je aan de bovenkant in de etui en voila, je eerst diy project is klaar.

Sleutelhangers maken

Om sleutelhangers te maken heb je ook vulling nodig. En uiteraard een haakje met een ringetje. Het tafelzeil knip je in een bepaalde vorm. Een dolfijn bijvoorbeeld. Vervolgens naai je de randjes aan elkaar en doe je vulling in de dolfijn. Zo heb je in een handomdraai je eigen sleutelhanger gemaakt.

Lunchtas, tas of fietstas maken

Het maken van een lunchtasje, een schoudertas of fietstas vergt wel wat meer ervaring. Het handigste is om met een tas te beginnen. Misschien heb je zelf nog een shopper thuis liggen? Dan is het makkelijk om deze na te maken. Kitsch Kitchen heeft van tafelzeil bijvoorbeeld ook fietstassen laten maken. Verrassend genoeg zijn die tassen ook nog eens heel erg sterk ook!

Decoreren van items

Het decoreren van items met behulp van tafelzeil gebeurt veel. De printjes zijn vaak erg leuk en interessant genoeg om als decoratiemateriaal te gebruiken. Decoratieve vogelhuisjes worden er bijvoorbeeld mee gemaakt. Meestal wordt er dan gebruik gemaakt van nog meer versieringen zoals ponponnen en roosjes. Zeil kun je goed ergens op lijmen. Zo kun je in principe elk item in je woning met zeil decoreren.

 

https://www.hiptafelzeil.nl/tafelzeil